Keuken Medisch Centrum Kester

Bij de uitbreiding van een medisch centrum met extra tandartsenkabinet, moest de oorspronkelijke keuken plaatsruimen. Aan FB werd gevraagd of het mogelijk was de oude keuken uit te breken en deze opnieuw te integreren in de lager gelegen garage. Aangezien de keuken 20 jaar oud was en er elke middag warm gekookt wordt voor alle medewerkers, bleek het al snel aangewezen om een nieuw ontwerp uit te denken dat ook aan de huidige eisen en integratie in de medische wereld voldeed. De bestaande lage garage werd gestript en omgebouwd tot catchy keuken waar alle medewerkers rond de tafel kunnen eten, tussenin een pauze nemen of als vergadertafel onder collega's. De vormgeving van de keuken werd beïnvloed door de beperkte hoogte van de oude garage, enkele aanwezige schuine zijdes en optimaliseren van de zijdelingse lichtinval. Door de opgaande zijden van de meubels neer te duwen wordt een visuele illusie gecreëerd waar de hoogte een relatieve invulling krijgt. Deze ongewone vormgeving en de medische omgeving vroegen om strakke uitvoering in Corian van tafel en keukenblok en zijn zeer bepalend voor de inrichting van dit interieur.

 

PROJECT DATA

Materialen:
 matte lak I Corian I gietvloer

Oppervlakte:
 38m²

Locatie:
 
Kester

Fotograaf:
 © Camille Desimpel

INSPIRATIE

Bestaande garage ombouwen tot hedendaagse kabinetskeuken en vergaderruimte voor een medisch centrum. De vormgeving van de keuken werd beïnvloed door de beperkte hoogte van de oude garage, enkele aanwezige schuine zijdes en optimaliseren van de zijdelingse lichtinval.

RESULTAAT

Catchy Corian keuken waar medewerkers middageten en vergaderen. De vormelijke keukenblok in Corian vloeit over in de gietvloer via de schuine zijdes voor optimaal hygiënisch resultaat en visuele illusie. De ingebouwde dampkap in de wand zorgt voor een openheid in de ruimte. De geïntegreerde speelse verlichting geeft deze ruimte zijn volledige cachet.