Totaalconcept appartement met zeezicht

Het appartement bevond zich reeds enkele decennia in ongewijzigde originele situatie: ingesloten keukentje, kleine badkamer, douchecel in slaapkamer,... Na het eerste gesprek bleek al snel dat FB en de klant een zelfde golflengte bereikten met consensus voor een totaalrenovatie dat tot één samenhangend geheel zou resulteren. Het gehele appartement werd gestript tot op ruwbouw, alle nutsvoorzieningen werden vervangen volgens de plannen uitgetekend door FB. De keuken werd opengebroken zodat de er één grote leefruimte ontstond voorzien van keukeneiland met een grote kastenwand doorlopend van muur tot muur: hier zegevierde opeens een verademende ruimtelijkheid. De zithoek werd opgedeeld met een grote zetel en een speelse leeszuil. Ook de TV-kast werd doorgetrokken tot aan de inkomdeur dat fungeert als zitbankje. Het zittablet werd uitgevoerd in dezelfde parket van de vloer die zelfs doorloopt tot in het hoofdeinde van de grote slaapkamer. Er werden 2 volwaardige badkamers gecreëerd in zand-getinte natuursteen. De grote badkamer met inloopdouche werd voorzien van ingewerkt zitbankje en de op maat gemaakte  wastafel uit Corian loopt van wand tot wand. Voor de kinderen en logées verscheen een compact stapelbed op maat met 3 slaapplaatsen. In de 2e slaapkamer is een klein bureau voorzien en in de master bedroom werd voor de vrouw des huizes een eigen plekje gemaakt in de vorm van een zwevend dress-up tafeltje. Accessoires voor douche en toilet, losse meubelen en decoratieve schalen werden zorgvuldig uitgezocht voor de final touch.

Project data

Materialen:
 matte lak | corian | hoeveparket I eikfineer

Oppervlakte:
 110m2

Locatie:
 Knokke-Heist

Fotograaf:
 © Camille Desimpel

Inspiratie

Een vakantieverblijf aan zee  voor een jong & creatief gezin met opgroeiende kinderen. Een totaalconcept renovatie volgens hedendaags comfort. Belang voor een multifunctionele en flexibele zithoek.

Resultaat

Een grote ruimte met open keuken die verder uitvloeit in een  kastenwand nabij de eethoek. Een speelse leeshoek met zicht op zee om tot rust te komen en een wand om creatieve eigen werk en foto’s op te etaleren. Twee volwaardige badkamers met stijlvolle & kwalitatieve materialen en 3 optimaal benutte slaapkamers.