Totaalrenovatie appartement met 2 slaapkamers

Een gezin met volwassen kinderen en passie voor de zee en zeilen, verhuisden naar een nieuw appartement dat vroeg om een grondige renovatie. De dame des huizes wist onmiddellijk dat ze een grote open keuken wilde waar een groot keukenblok en aansluitende eettafel een belangrijke sociale rol zouden spelen. Het opengooien van de oude gesloten keuken zorgde voor het samensmelten van keuken met eetplaats en zithoek, ideaal voor het ontvangen van vrienden en familie. Het prominente eilandblok dat zich centraal in de ruimte bevindt, biedt de mogelijkheid om al zittend of rechtstaand van een 'get-together' te genieten. De 2 slaapkamers bieden mogelijkheid om tot 6 personen in volwaardige bedden te overnachten. Door het grondig uitdenken van een zwevend dubbel stapelbed op maat, werd de dense ruimte gemaximaliseerd. De eenheid doorheen het interieurontwerp is duidelijk te voelen door de samenhang van de materiaalkeuze die een rechtstreekse reflectie is van de buitenomgeving: zandkleurige natuursteen in beide badkamers, oude gelintzaagde hoeveparket doorheen het gehele appartement, Corian werkbladen & waskommen en fris witte mat gelakte fronten doorgetrokken in alle maatmeubelen.

 

Project-data

Materialen:
 matte lak I inox I corian
 eik parket

Oppervlakte:
 100m²

Locatie:
 Knokke-Heist

Fotograaf:
 © Camille Desimpel

Inspiratie

Zand & Zee

De zand-getinte de materialen zijn zorgvuldig bij elkaar gelegd en geven een perfecte reflectie van de buitenomgeving weer.

Het samensmelten van de open keuken en de leefruimte. Het benuttigen van elk hoekje was een must.  Centraal het familiaal samenzijn met gezin en vrienden voor een apéro of diner. 

 

Resultaat

Een prominent kookeiland centraal in de ruimte die tal van sociale functies samenbrengt: koken, bijpraten, ontbijt, aperitiefje of diner. Fris & gezellig familie-appartement om te genieten in alle comfort op beperkte oppervlakte met veel vrienden en familie.